Husker du løbehjulet? Ja, lige præcis den, som du husker fra din barndom. Løbehjulet har for alvor fået et comeback, men denne gang i en opdateret og mere moderne version. Det er ikke længere ens bentøj, der skaber farten og lader løbehjulet køre, tværtimod, er det i denne opdaterede version el, som driver værket. Et el-løbehjul er en smule større, kraftigere og tungere end det gamle klassiske løbehjul. Det fungerer ved, at man stiller sig op på brættet, sætter af med den ene fod, for derefter at styre fart og bremsen ved at dreje på styrets håndtag. Er du fristet til et gensyn med barndommens fantastiske køretøj? Billige løbehjul kan let købes og bruges til at fragte dig selv rundt i byen. 

Som set på gaden

Du har helt sikkert selv set disse el-løbehjul rundt omkring i bybilledet. I hvert fald hvis du bor i, eller har besøgt en større by indenfor de sidste par år. 2019 var året, hvor dette snilde køretøj også fandt vej til de største danske byer. Har du lyst til at afprøve et løbehjul, er det ganske simpelt at få lov til. Man finder blot et ledigt et af slagsen på gaden, hvorefter man downloader en app. Denne app giver dig mulighed for at låse op for løbehjulet, så denne er klar til at transportere dig hvor end du nu ønsker dig hen. For et mindre startgebyr og en takst for den afstand du kører, vil du derefter blive trukket et beløb for den tur, du har kørt på løbehjulet. Løbehjulene samles af og til ind for at blive opladt, hvorefter de igen er klar til at fragte byens borgere rundt. El-løbehjulene er elsket af mange grundet deres lette tilgængelighed og hurtige transporteren, mens andre foragter dem. De foragtes både grundet folk, som kører vildt og tosset i trafikken på dem, men også af andre, der mener at de er forstyrrende for bybilledet. Blandt andet er dette blevet diskuteret så meget i København, at de er blevet fjernet.

Invester i et selv 

Er du selv ganske imponeret over dette lette og hurtige køretøj, kan du forholdsvis snildt investere i et. For en sum, har du muligheden for at købe dit eget, og du slipper for at gå rundt i byen og lede efter et ledigt og opladet løbehjul. Når du har modtaget dit eget løbehjul, er det blot vigtigt at huske at få det opladet. Ellers er det smarte ved køretøjet hurtigt forsvundet. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.