De er blevet rigtig populære rundt om i landet, og især i storbyerne – el-løbehjulene. Det er blevet det nye sort og en trend, som alle de moderigtige gerne vil være med på. Der er også rigtig mange positive aspekter i et el-løbehjul. Men det er langt fra alle, der har den fjerneste idé om, hvad sådan et koster og hvad man overhovedet skal kigge efter, når man gerne vil investere i et el-løbehjul. Det vil vi gøre dig lidt klogere på i denne artikel.

Det populære el-løbehjul

Der er to ting, der koster ved et løbehjul: Indkøbsprisen og driften. Med driften tænkes der på den strøm, løbehjulet bruger. Sammenligner du det med andre transportmidler såsom bil og knallert, så er det en meget billigere måde at komme rundt på – både i anskaffelsespris men i særdeleshed også i driften. El-løbehjulet er nemlig designet i samme stil som de løbehjul, der var populære i 90´erne. Disse havde blot ingen motor, som de nye, moderne el-løbehjul. Som energikilde har de blot et batteri, der kræver strøm. Batterilevetiden holder typisk fra 10-40 km. Alt efter hvor god kvalitet man går efter.

El-løbehjulet er en meget fleksibel og smart transportform i storbyerne, hvor man ikke skal køre 20 km ud af landevejen, men tilbagelægge en del mindre afstande. Det kan være til og fra job, på shopping tur mellem butikker eller en tur ud at handle.

Fordelen ved dette løbehjul er, at du hurtigt og nemt kan tilbagelægge de korte afstande, ligesom hvis du havde en cykel, men samtidig kan du også blot tage det under armen og springe på bussen eller toget, hvis du har brug for offentlig transport til en anden by. Derved har du stadig dit transportmiddel med dig, så du nemt kan komme rundt, men du skal ikke mosle med et skrummel af en cykel i toget og det er rent faktisk muligt at hoppe på diverse busser.

Hvad koster et el-løbehjul i anskaffelsespris?

Kigger vi på anskaffelsesprisen af et el-løbehjul, så er priserne meget varierende i forhold til mærke, batterilevetid og kvalitet. Du kan nogle gange finde modeller til børn til under 1.000 kroner, men kigger du på priser på el-løbehjul til voksne, så ligger et standard løbehjul i omkring 3-4.000 kroner. Vælger du et, hvor normalprisen er meget mindre end dette, så bør du nok læse dens funktioner godt igennem, så du ikke risikerer at købe noget billigt junk, der hurtigt går i stykker. Omvendt, så kan du også finde modeller helt op til 15.000 kroner, hvor du får den absolut bedste kvalitet og komfort.

Når du skal vurdere, hvor meget du er villig til at bruge på et el-løbehjul, så tænk over følgende faktorer:

  • Hvor meget skal den kunne bære?
  • Hvor lang batterilevetid skal den have?
  • Hvad skal topfarten være?
  • Er der et bestemt design, du er ude efter?

El-løbehjul til voksne kan typisk bære 150 kg. Nogle dog mindre og andre mere, så det er selvfølgelig en relevant faktor i forhold til dit behov. Batterilevetiden afhænger af, hvor meget du kører dagligt, inden du kan lade det op. Topfarten ligger typisk fra 15 kilometer i timen, men nogle kan køre en del hurtigere.